ПІДВЕДЕНІ ПІДСУМКИ І КОНКУРСУ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ ПАМ’ЯТІ ІРИНИ БЕНАТОВОЇ

У приміщенні Почесного консульства Республіки Болгарії у м. Львові відбулась презентація монографії Ірини Бенатової «Балада в болгарській літературі 2030-х років ХХ століття» та були підбиті підсумки І Конкурсу студентських наукових робіт, присвяченого її пам’яті.

Із вступним словом до учасників заходу звернулась голова журі конкурсу, завідувач кафедри слов’янської філології ЛНУ ім. І. Франка доктор філол. наук, проф. Алла Татаренко, книгу І. Бенатової представила канд. філол. наук., доц. Української академії друкарства Оксана Левицька, від імені організаційного комітету конкурсу виступив Данило Бенатов. Журі та учасники заходу заслухали доповіді переможців конкурсу наукових робіт.

За умовами заходу у змаганні брали участь студенти слов’янської та польської філології Львівського національного університету імені Івана Франка та студенти спеціальності «Образотворче мистецтво» Української академії друкарства. Студентські роботи оцінювало міжнародне журі у складі акад. Болгарської академії наук, проф. Івана Радева, проф. Алли Татаренко, доц. Оксани Левицької, Миколи Ярмолюка, доц. Стиліяна Стоянова, доц. Олени Чмир, доц. Остапа Сливинського, доц. Наталі Григораш.

За підсумками оцінювання 3-є місце у конкурсному відборі посіла робота Марти Гаврилів «Болгарська літературна балада в музиці» та робота Марії Крук «Романтична та символістська балада (на прикладі слов’янських письменств)». Серед представлених на конкурс графічних робіт дипломами першого, другого та третього ступенів, відповідно, були відзначені ілюстрації Олесі Подобєд «За мотивами твору „Місячна Балада”», Павла Приймича «Ілюстрація до вірша Г. Мілева „Ікони сплять”» та Зоряни Дервеницької «Ілюстрація до вірша Є. Багряної „Моя пісня”». З роботами, представленими на конкурс, можна ознайомитись на сайті: http://ballada.org.ua.

Переможці конкурсу були відзначені призами і подарунками від Патентного бюро «Др. Еміл Бенатов & Партнери» та квитками на концерт від компанії «GASTROLI.UA».

Захід проходив в рамках ХХIV «Міжнародного славістичного колоквіуму». Організатори висловлюють щиру подяку Почесному консульству Республіки Болгарії у м. Львові у особі п. Михайла Гука за допомогу у організації та проведенні заходу.

У жовтні 2016 року будуть оголошені умови ІІ Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт, присвяченого пам’яті Ірини Бенатової, стежте за інформацією на нашому сайті.

Світлини Ілони Бенатової